Ved onsdagens fremlæggelse af det britiske statsbudget for 2015 blev forlydender om skattenedsættelse for olie- og gasindustrien bekræftet. Regeringen sænker ”Petroleum Revenue Tax” (kulbrinteskatten) fra 50 til 35 procent og ”Supplementary Charge for Oil companies” (den særlige skat, som olieselskaber betaler oveni selskabsskatten) reduceres fra 30 til 20 procent med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2015. Ændringerne kommer i kølvandet på fyringer, faldende investeringer og faldende produktion på den engelske sokkel og finansminister George Osborn siger, at skattenedsættelser og statens investeringer kan booste den engelske industri med 15 procent.

Direktør i den britiske brancheorganisation Oil & Gas UK, Malcolm Webb, hilser forslaget velkomment. Malcolm Webb siger, at skatteændringer skaber et godt fundament for fremgang i sektoren, og at det nu er op til industrien selv at bygge videre på det fundament ved omkostningsminimering og effektiviseringer.

Direktør i Olie Gas Danmark, Martin Næsby, siger om det britiske tiltag:

”De britiske politikere forstår sektorens grundlæggende udfordringer og betydning. Forretningsgrundlaget er blevet for spinkelt med faldende investeringer og produktion til følge. Vi følger med interesse udviklingen. Det handler om milliarder til statskassen og om at sikre eksistensgrundlaget for tusinder af ansatte i industrien. Præcis som i den danske del af Nordsøen”, siger Martin Næsby.

Link til Oil & Gas UK: http://www.oilandgasuk.co.uk/news/news.cfm/newsid/1220

Link til BBC News: http://www.bbc.com/news/uk-scotland-scotland-business-31940616