Hvad har olie- og gasbranchen tilfælles med det københavnske metrobyggeri? Svaret er sammenlignelige arbejdsforhold på en lang række områder – selvom det ene foregår flere hundrede kilometer ude i Nordsøen og det andet i hjertet af København. Derfor indleder de to sektorer nu et samarbejde om erfaringsudveksling med det formål at øge sikkerheden på arbejdspladsen.

“Det er fordelagtigt for os at udveksle erfaringer, fordi offshore industrien deler en række vilkår med metrobyggeriet. Vi opererer begge langsigtet med store anlægsinvesteringer og vi benytter os begge af en lang række af underleverandører, hvilket stiller store krav til at sikre overholdelse af sikkerhedsstandarder”, siger Martin Næsby, adm. direktør i Olie Gas Danmark.

50 års erfaring

Hos Metroselskabet mener man, at det er en fordel at kunne trække på den erfaring, oliebranchen har opbygget efter end 50 års arbejde med sikkerhed.

“Jeg tror, vi i byggebranchen kan lære meget af de erfaringer, de har gjort i olie- gasindustrien. Særligt i forhold til, hvordan man arbejder med sikkerhedskultur og får det bredt ud på alle niveauer i organisationen” siger Louise Høst, plan- og arbejdsmarkedsdirektør hos Metroselskabet.

Samarbejdet skal foregå som en række gensidige virksomhedsbesøg som indledes torsdag den 14. april på Olie Gas Danmarks sikkerhedskonference Task Force Zero, som afholdes i Esbjerg Musikhus og hvor Metroselskabet deltager.