Det sagde den britiske bygningsarbejder Jason Anker i en bevægende tale til årets Offshore Safety Award Dinner.

Jason Anker var 24 år, da han i 1993 udførte et stykke arbejde, som han mange gange siden bittert har fortrudt, at han ikke sagde nej til. Han faldt ca. tre meter fra en usikret stige og endte i en rullestol, som han aldrig vil komme op af.

Efter at være kommet ud af hospitalet gik hans kone fra ham og han begyndte at drikke. Da han havde ramt bunden, som han selv udtrykker det, valgte han at begynde at fortælle om sin ulykke og hans kamp for at genoprette sit liv.

”Hvis jeg bare kan forhindre, at det samme sker for en eneste person, er det værd at fortælle om min ulykke og mit liv,” siger han.

”Jeg udførte et stykke arbejde, som jeg vidste var farligt, men jeg havde ikke selvtilliden til at sige nej. Siden har jeg spurgt mig selv igen og igen, hvorfor jeg ikke sagde noget den dag,” siger Jason Anker, der især er ked af alle de oplevelser, han ikke har kunnet få med sine børn, fordi han sidder i rullestol.

”Det gik ikke bare ud over mig – det gik ud over hele min familie,” siger han.

Jason Anker vil gerne, at flest muligt ser hans historie og opfordrer til, man ser videoen ”Proud 2B safe”